ZUPA WIOSENNA - JARZYNOWA

5 (155 ocen)

  • 50 min

Pachnąca, pełna witamin pożywna zupa. Polecam.

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki :
    8 średnich ziemniaków
    3 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    10 brukselek
    kilka różyczek kalafioru
    20 dag zielonej fasolki szparagowej
    20 dag zielonego groszku
    kawałek pora
    trochę posiekanej natki pietruszki
    ząbek czosnku
    1 łyżka mąki
    śmietana 18 % (ok. 170 g)
    2 kostki bulionowe
    2 liście laurowe, kilka ziarenek angielskiego ziela
    sól, pieprz, papryka słodka mielona, jarzynka
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa wiosenna - jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ZUPA WIOSENNA - JARZYNOWA 1. Do garnka wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę, seler i ziemniaki. Zalewamy zimną wodą, solimy. Wrzucamy czosnek, liście laurowe i angielskie ziele. Gotujemy kilka minut. Dodajemy kostki bulionowe. Następnie wsypujemy pokrojoną fasolkę i groszek. Gdy zaczną mięknąć dodajemy kalafior, brukselkę i pokrojony w plasterki por. Wszystko gotujemy do miękkości na małym ogniu. Mąkę rozrabiamy z zimną wodą i śmietaną. Wlewamy do gotującej się zupy. Wrzucamy przyprawy i posypujemy natką. Po 5 minutach zupa jest gotowa. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować