BISZKOPT Z JABŁKAMI I MANDARYNKAMI

4.5 (145 ocen)

  • 50 min

Delikatne ciasto o chrupiącej skórce z dodatkiem soczystych owoców.

  • 50 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    2 szklanki cukru
    7 jajek
    8 łyżek zimnej wody
    2 łyżeczki octu
    proszek do pieczenia (na 0, 5 kg mąki)

    6 jabłek
    6 mandarynek

    cukier puder
    słodkie kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Biszkopt z jabłkami i mandarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • BISZKOPT Z JABŁKAMI I MANDARYNKAMI 1. Białka ubić razem z cukrem na pianę. Do gęstej masy dodać żółtka
    wymieszane z dwoma łyżkami wody. Dosypać mąkę wymieszaną z proszkiem
    do pieczenia. Dodać resztę wody i ocet. Wszystko razem wymieszać.
    Połowę ciasta wlać do blaszki o wym. 35 cm x 25 cm wysmarowanej
    tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Jabłka obrać, pokroić na małe kawałki. Mandarynki obrać i podzielić
    na cząstki. Razem wymieszać i wyłożyć na ciasto. Owoce zalać resztą
    ciasta. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor w
    temp. 180 st. około 50 minut.Ostudzone posypać cukrem pudrem i kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować