Prawdziwa wiosenna zupa jarzynowa

4.5 (159 ocen)

  • 60 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Smaczna zupa jarzynowa wiosennego powiewu na obiad wam doda minerałów ogrom w smaku jarzyn zamknięty przez co staniecie się na problemy dnia rozmyci. Przepis na zupę warzywną to krok do zdrowego odżywiania opartej na jarzynach. Wywar z warzyw to dobry przykład dania wegetariańskiego. Jeśli kcal mają dla ciebie znaczenie ten wywar z warzyw jest dla ciebie. Jak zrobić wyśmienitą zupę warzywną, dowiesz się oglądając mój film kulinarny.

  • 60 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 8-9 porcji :
    -3-4 litry wody
    - 40 dkg do wyboru: wołowiny, wieprzowiny lub mięsa drobiowego
    - 2-3 liście laurowe,
    - 2-6 ziaren ziela angielskiego,
    - 1 cebula
    - 1-1,5 łyżki soli
    - 2 łyżki masła
    - 4 średnie marchewki
    - 1 duża cebula,
    - pół dużego selera,
    - 3 średnie ziemniaki
    - 20 dkg brokuła
    - kawałek pora
    - garść zielonego groszku
    - koper
    - nać pietruszki
    - 20 dkg brukselki
    - kawałek kalafiora
    - 3-4 łyżki śmietany 12%,
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Prawdziwa wiosenna zupa jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wrzucamy mięso wołowe lub drobiowe do zimnej nie solonej wody. Po czym gotujemy je przez około godzinę. Między czasie na masełku przysmażamy plasterki pory. Następnie obrane i opłukane warzywa wrzucamy z przysmażoną porą do gotującego się bulionu. Gotującą się zawartość doprawiamy do smaku solą. Gotujemy jeszcze przez około 15 minut. Pu upływie tego czasu do zupy dodajemy groszek, natkę z pietruszki i koper. Następnie całość zabielamy śmietaną. Gotujemy jeszcze przez pięć minut.
    Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować