Przepis jest nowością w mojej kuchni. Zaskoczeniem było dla mnie niskie spożycie ryb w Polsce. Postanowiłam to naprawić choć u mnie w domku. Oto i powstała szybka, tania i zdrowa zupka.
15 min
Składniki:
2 szklanki bulionu warzywnego
2 marchewka
1 pietruszka
1 seler
4 ziemniaki
60 dag filetów z miruny
1 cebula
puszka pomidorów bez skóry
1 łyżka koncentratu pomidorowego
natka pietruszki
1 liść laurowy
2 ziarenka ziela angielskiego
sól, pieprz
1.Mirunę, cebulę, marchewkę, pietrzuszkę, selera oraz ziemniaki kroimy w kostkę .Cebulę, marchewkę, pietruszkę i selera podsmażamy na patelni. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka dodać rybę zalać bulionem. Dorzucić liścia laurowego i ziarenka ziela angielskiego. Gotować 20 min. Następnie dodać pokrojone pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Doprawić sola i pieprzem. Gotować jeszcze 10 min. Na koniec posypać natką pietruszki.
Komentarze