Zupa rybna

5 (182 ocen)

  • 15 min

Przepis jest nowością w mojej kuchni. Zaskoczeniem było dla mnie niskie spożycie ryb w Polsce. Postanowiłam to naprawić choć u mnie w domku. Oto i powstała szybka, tania i zdrowa zupka.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 szklanki bulionu warzywnego
    2 marchewka
    1 pietruszka
    1 seler
    4 ziemniaki
    60 dag filetów z miruny
    1 cebula
    puszka pomidorów bez skóry
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    natka pietruszki
    1 liść laurowy
    2 ziarenka ziela angielskiego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mirunę, cebulę, marchewkę, pietrzuszkę, selera oraz ziemniaki kroimy w kostkę .Cebulę, marchewkę, pietruszkę i selera podsmażamy na patelni. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka dodać rybę zalać bulionem. Dorzucić liścia laurowego i ziarenka ziela angielskiego. Gotować 20 min. Następnie dodać pokrojone pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Doprawić sola i pieprzem. Gotować jeszcze 10 min. Na koniec posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować