Piersi z kuraczaka ze szpinakiem

4.5 (176 ocen)

  • 25 min

pyszne roladki ze szpinakiem.

  • 25 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    20 dag szpinaku
    0,5 opakowania sera feta
    bułka tarta do panierki
    1 jajko
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi z kuraczaka ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak myjemy, kroimy i smażymy na maśle. Ser również kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku na koniec, gdy woda już wyparuje. Piersi z kurczaka przekrawamy w poprzek trochę rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Nadziewamy piersi szpinakiem wymieszanym z serem zawijamy w roladki ( możemy sobie pomóc wykałaczkami). Panierujemy w jajko i bułce. Smażymy na małym ogniu.
    Podajemy gorące.

Porady

Można również zrobić dietetyczną wersję bez panierki zapiekając w piekarniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Szpinak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować