• Zupa krem z cebuli i pora

    Dodane przez: buciol78

  • Polecam

  • Składniki


    3 litry bulionu drobiowego
    1 kg.cebuli
    2 szt.pora (tylko biała część)
    200ml.białego wytrawnego wina
    1 marchewka
    1 pietruszka
    2 ziemniaki
    1/2 kostki masła
    4 ząbki czosnku
    1 pęczek zielonej pietruszki
    tymianek
    1 bagietka
    100g żółtego sera
    śmietana 30%
    sól,pieprz biały do smaku

  • Sposób przygotowania

    1.

    Warzywa obieramy,kroimy w cienkie plasterki.W garnku rozgrzewamy masło dodajemy cebulę,podsmażamy na średnim ogniu.Dodajemy resztę warzyw,zalewamy winem i doprawiamy do smaku.Dusimy ok.30 min.na wolnym ogniu,mieszamy.Wlewamy bulion ,gotujemy do wrzenia .W między czasie bagietkę kroimy na kromki,posypujemy tartym żółtym serem i i zapiekamy w piekarniku.Zupę miksujemy blenderem na krem.Krem rozlewamy na talerze dodajemy po łyżce śmietany,posypujemy posiekana natką pietruszki.Podajemy z grzanką.Smacznego.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia
  • 0 komentarzy

Dodane przez: buciol78

buciol78 74

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-08-20T20:24:49+02:00

635 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »