Zupa- krem z cebuli

4.48 (164 ocen)

Przepis na tą zupę-krem mam od siostry. Zupa jest bardzo delikatna, nawet nie wyczuwalna jest cebula, tak jakbyśmy sobie wyobrażali. Polecam.

Składniki:

  • udko z kurczaka
    1,5kg cebuli
    włoszczyzna bez kapusty
    ziele angielskie
    listek laurowy
    serek topiony śmietankowy
    grzanki lub groszek ptysiowy
    szczypta koperku
    pieprz
    sól
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (164 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa cebulowa

Zupa- krem z cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa cebulowa 1. Z udka, włoszczyzny i przypraw ugotować wywar rosołowy. Cebulę, obrać i pokroić w pióra.
  • Zupa cebulowa 2. Pokrojoną cebulę zeszklić na maśle z odrobiną soli.
  • Zupa cebulowa 3. Z gotowego rosołu wyjąć mięso,ziele i listek. Mięso podrobić i wrzucić do rosołu oraz zeszkloną cebulę. Chwilkę podgotować.
  • Zupa-krem cebulowa 4. Gdy cebula będzie już całkiem miękka, dodać topiony serek. Całość zmiksować blenderem na krem lub przetrzeć przez sito. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym, posypać koperkiem do dekoracji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować