Zupa grzybowa z podgrzybków (świeżych lub mrożonych)

2.67 (3 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Zupa grzybowa gości u mnie nie tylko jesienią. Można zrobić ją zarówno ze świeżych jak i mrożonych podrzybków - jest tak samo smaczna.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500g podgrzybków świeżych lub mrożonych krojonych w kostkę
    3 ziemniaki
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1/4 selera
    1 por
    4 ząbki czosnku
    2 l bulionu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

2.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Zupa pieczarkowa

Zupa grzybowa z podgrzybków (świeżych lub mrożonych) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podgrzybki oczyszczamy, kroimy w kostkę. Ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler również kroimy w kostkę, por w plastry.
  • 2. Do bulionu wrzucamy grzyby i warzywa, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Gotujemy na małym ogniu przez około 1h. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby leśne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować