Zupa Afrykańska

4.49 (150 ocen)

  • 10 min

cóż pisać- jest cudna..

  • 10 min

Składniki:

  • 2 opakowania Kukurydza z Puszki,
    0.5 kostki masło 250 g,
    1 sztuka cebula,
    3 łyżki mąka,
    1 opakowanie smietana 18%,
    1,5 litra wywar drobiowo-wołowy
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Zupy Desery

Zupa afrykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzaną patelnię kładziemy masło i rozpuszczamy.Dodajemy posiekaną w kostkę cebulę i szklimy na rumiany kolor.Odsączamy płyn z kukurydzy i dodajemy do wywaru a kukurydzę na patelnię.Mieszamy.Podsypujemy 3 łyżkami mąki pszennej.Mieszamy aż do rozpuszczenia się grudek z mąki
  • 2. Całość przelewamy do gotowego wywaru drobiowo-wołowego.Mieszamy i gotujemy 15 minut. Dodajemy śmietanę.

Porady

Taką zupę możemy wymieszać z ugotowaną i startą marchwią.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Marchewka Parówki Woda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Egzotyczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować