ZUPA PARÓWKOWA

4.44 (171 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Zupa pomidorowa z parówkami i pieczarkami to pomysł na szybki obiad, gdy nie mamy czasu na stanie w kuchni, a potrzebujemy zjeść coś ciepłego i treściwego. Niecałe 30 min. i zupa gotowa!

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g parówek
    500 g pieczarek
    2 cebule
    1 puszka pomidorów krojonych
    1 szklanka soku pomidorowego
    200 ml śmietany 30%
    1 łyżka mąki pszennej
    ok. 1-1,5 l bulionu warzywnego
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    1/4 łyżeczki papryki chili
    sól, pieprz
    olej do smażenia
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.44 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa parówkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i drobno siekamy. Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Parówki obieramy z osłonek i kroimy w grubsze plastry.
    W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebule i podsmażamy do zeszklenia. Następnie dodajemy parówki i chwilę je podsmażamy, a na końcu dodajemy pieczarki. Całość smażymy około 5 min.
    Składniki w garnku oprószamy mąką i dusimy kolejne 5 min.
    Następnie dodajemy pomidory w puszce i dusimy jeszcze 5 min. Dodajemy bulion oraz sok pomidorowy i zagotowujemy. Na końcu dodajemy śmietankę oraz przyprawy: sól, pieprz, paprykę słodką oraz ostrą. Zagotowujemy i przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Pieczarki Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować