3 ziemniaki
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek pora i selera
1 cebulka
2 łyżki kukurydzy
15 dkg fasolki szparagowej
1/3 papryki
25 dkg brokuła
około 1,5 litry bulionu
2-3 łyżki oleju rzepakowego
listek laurowy
ziele angielskie
sól i pieprz do smaku
1/2 szkl śmietany
Sposób przygotowania przepisu:
zupa wielowarzywna
1.
ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. marchewkę pietruszkę pora i selera pokroić. cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. brokuła zróżyczkować, fasolkę drobniej posiekać. dodać kukurydzę. wszystko zalać bulionem, dodać listek ziele sól i pieprz i gotować do miękkości, następnie zaprawić śmietaną. na koniec dodać świeży koperek lub natkę pietruszki. smacznego.
Porady
jeśli nie masz osobno takich warzyw lub spieszy Ci się użyj mieszanki wiosennej mrożonej ma podobny skład.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze