żeberka z niespodzianką

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min

Zeberka na kolorowo

  • 50 min

Składniki:

  • żeberka 600g,1 cebula,1 papryka czerwona,2 parówki,łyżka koncentratu pomidorowego,łyżka keczupu,olej do smażenia,mąka do opruszenia,zioła prowansalskie,papryka ostra,sól,pieprz.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. żeberka osuszamy,nacieramy przyprawami,oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym oleju.Przekładamy do rondla a na pozostałym tłuszczu smażymy pokrojoną cebulę i paprykę.Dodajemy do rondla z mięsem i podlewamy wodą,dusimy do miękkości.Następnie dodajemy koncentrat i keczup oraz pokrojone parówki.Wszystko razem zagotowujemy i przyprawiamy.Podajemy z kluseczkami lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

4.5 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żeberka z piekarnika

To może cię zainteresować