Zasmażane buraczki na 2 sposoby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraczki numer 1
Buraki gotujemy do miękkości. Obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do garnka wlewamy 5 łyżek wody. Przekładamy buraczki, gotujemy na delikatnym ogniu.
Śmietanę, mąkę i resztę wody dokładnie ze sobą mieszamy, tak aby nie było grudek. Przelewamy do buraków. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Zagotowujemy.
2.Buraczki numer 2
Buraki gotujemy do miękkości. Obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Topimy masło w garnku. Przekładamy buraczki. Zasypujemy mąką. Szybko mieszamy i przesmażamy. Dodajemy ocet jabłkowy i balsamiczny. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. I jeszcze chwilę smażymy wszystko razem.
Komentarze