Buraczki zasmażane na maśle

4.48 (181 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny dodatek do drugiego dania. Buraczki smażone razem z masłem mają świetny smak. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag ugotowanych buraczków
    1 duża łyżka masła
    1 łyżeczka mąki
    sok z cytryny do smaku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (181 ocen)

Zobacz również:

Sok Dodatki Buraczki

Buraczki zasmażane na maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej do miski ( najlepiej w rękawiczkach ).
    Na patelni rozpuszczamy masło i przekładamy starte buraczki, smażymy przez około 5 minut.
    Dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny do smaku i smażymy przez chwilę.
    Posypujemy mąką i smażymy przez kilka minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Masło Pieprz Sok z cytryny Sól

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować