Zapiekanka twarogowa

4.51 (156 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Przepis zdobyłam z zeszytu mojej mamy.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 500 g chudego twarogu
    250 ml chłodnego mleka
    2 torebki budyniu waniliowego
    4 łyżki cukru
    szczypta soli
    40g rodzynek
    20g orzechów laskowych
    2 białka
Wystaw ocenę:

4.51 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery Zapiekanki

Zapiekanka twarogowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg wyłożyć do dużej miski i utrzeć na gładko z mlekiem. Do masy twarogowej budyń w proszku, cukier, szczyptę soli, dobrze opłukane rodzynki i drobno posiekane orzechy. Wszystko dobrze wymieszać.
  • 2. Białka ubić na bardzo sztywną pianę i wymieszać ją delikatnie z masą twarogową. Masę przełożyć do formy26 cm średnicy na zapiekanki i piec w piekarniku w temp. 200 stopni przez około 40-45 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować