REKLAMA

Terrina twarogowa

wyświetlono: 2280 | dodany do książki kucharskiej: 7 | polecenia: 1

Taka przystawka sprawdzi się nie tylko na wielkanocnym stole, ale również w ciągu całego roku. Fajny pomysł dla gości, jak i na co dzień.

opublikowany: 13.04.2015
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 0,5 kg twarogu tłustego
    50 ml śmietany 18%
    100 g zielonego ogórka
    5-7 rzodkiewek
    50 g żółtego sera
    0,5 łyżeczki ziół dalmatyńskich
    sól, pieprz do smaku
    3 łyżeczki żelatyny
    1/3 szkl wody
    200 g szynki konserwowej w plasterkach
Ocena:

(średnia 5 z 182 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg zmiksować w blenderze. Przełożyć do miski dodać śmietanę, startą na dużych oczkach rzodkiewkę, ogórki pokrojone w drobną kostkę (bez skórki), żółty ser pokrojony w kostkę i zioła dalmatyńskie. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. W ciepłej wodzie rozpuścić żelatynę wlać do twarogu i wymieszać. Foremkę wyłożyć folią spożywczą i plasterkami szynki. Przełożyć masę serową i z góry również położyć plasterki szynki. Całość szczelnie owinąć folią i włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc. Podać z pokrojonym szczypiorkiem i pomidorkami koktajlowymi.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Kamixer

Terrina wieprzowa

Pyszna przystawka do dobrego wina. Moja dziewczyna ją uwielbia :-)

kategoria: terrina Przystawki opublikowany: 04.12.2015 | wyświetlono: 1262 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Zdrowo_by_katarzynka IMG_20170501_121848

Babka twarogowa

Prosta i szybka do upieczenia babka twarogowa z dodatkiem pomarańczy lub wanilii.

kategoria: Ciasta babki Desery opublikowany: 10.04.2019 | wyświetlono: 1102 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE