Zapiekanka gryczano-twarogowa

5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 55 min

Jest pyszna i zdrowa. Często gości u nas na stole.

  • 55 min

Składniki:

  • ● 20 dag kaszy gryczanej
    ● 25 dag twarogu
    ● 1/2 szkl. śmietany 18-proc.
    ● 5 dag margaryny
    ● cebula
    ● 2 jajka
    ● łyżka bułki tartej
    ● sól, pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka gryczano-twarogowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy na sypko. Studzimy. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i podsmażamy na oleju.
  • 2. Twaróg rozdrabniamy i ucieramy z jajkami na gładką masę. Dodajemy cebulę. Doprawiamy.
  • 3. Kaszę mieszamy z twarogiem i wkładamy do natłuszczonego margaryną i posypanego bułką tartą naczynia żaroodpornego. Polewamy śmietaną. Zapiekamy ok. 25 minut w temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować