ZAPIEKANKA SCHABOWA IWCI

4.49 (180 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

BARDZO POPULARNA ZAPIEKANKA I BARDZO SMACZNA

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 kotletów schabowych
    60 dag marchewki
    0,5 kg cebuli
    30 dag żółtego sera
    mały słoik majonezu kętrzyńskiego
    przyprawa uniwersalna
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Schabowy Zapiekanki

Zapiekanka schabowa iwci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbić lecz mniej niż na schabowe, przyprawić przyprawa uniwersalna i pieprzem, przykryć i odstawić na 1 godzinkę w chłód.
    Marchewkę pokroić w plasterki a cebulę w półplastry.
    Na dno blachy teflonowej/niczym jej nie natłuszczać, ułożyć grubszą warstwę marchewki, potem cebuli i na niej plastry schabu.
    Znów ułożyć cieńszą już warstwę marchewki i cebuli.
    Posypać serem żółtym a wierzch posmarować majonezem.
    Piec 2 godziny pod folią i 30 minut już bez folii w 180 st.
    Nadmiar płynu ostrożnie odlać.
    Pyszne danie.
    Na zdjęciu zapiekanka wykonana z połowy składników
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować