Włoska sałatka z fetą o czerwoną cebulką

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wyśmienita, świeża sałatka. Idealna na upalne dni.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - sałata lodowa (może być mix sałat): 1 sztuka
    - cebula czerwona pokrojona w piórka: 1 sztuka
    - ser feta: 200 gramów
    - pomidory pokrojone w kostkę: 2 sztuki
    - ogórek świeży: 1 sztuka
    - oliwa z oliwek extra vergine: 100 mililitrów
    - ocet spirytusowy: 10 mililitrów
    - sól, pieprz, bazylia: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Włoska sałatka z fetą o czerwoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę kroimy na nieduże kawałki.
  • 2. Pomidory i fetę kroimy w kostkę, ogórka w plastry, cebulę w piórka. W wysokiej misce łączymy składniki z sałatą.
  • 3. Robimy sos: do oliwy dolewamy odrobinę octu do smaku, dodajemy pieprz, sól i bazylię, mieszamy. Polewamy sosem sałatkę, ponownie mieszamy. Odstawiamy na 15 minut (głodomory nie muszą).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować