Wigilijny kompot z suszu

4.5 (163 ocen)

  • 30 min

Taki kompot z suszu ma swój wyjątkowy smak. Przygotowany na kolację Wigilijną smakuje najlepiej. My czekamy na niego cały rok. Ja uwielbiam wyjadać z niego owoce. Polecam:)

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag suszonych owoców ( śliwki, jabłka, daktyle, gruszki i morele )
    2 litry wody gorącej wody
    kawałek kory cynamonu
    miód prawdziwy do smaku
    cukier trzcinowy do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Kompot

Wigilijny kompot z suszu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce suszone przekładamy do garnka, dodajemy cynamon, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości owoców.
  • 2. Kompot słodzimy do smaku miodem i cukrem trzcinowym. Przykrywamy i odstawiamy na około 10 minut, żeby nabrał aromatu.
  • 3. Kompot jest gotowy do podania. Przed podaniem można przecedzić. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kompot z suszu Suszone owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować