Wigilijny kompot z suszu

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kompot z suszu robię jeden jedyny raz na Wigilię kojarzy się nam wyłącznie ze świętami ma magiczny niepowtarzalny smak i aromat, cały rok na niego czekamy. Uwielbiam ten zapach rozchodzący się po całym domu...

  • 20 min

Składniki:

  • 250 g mieszanki suszu owocowego-jabłka,gruszki,morele, śliwki
    200 g suszonych śliwek
    garść suszonych jabłek
    1 laska cynamonu
    5 goździków
    szczypta kwasku cytrynowego
    3 łyżki cukru trzcinowego
    1 łyżka miodu prawdziwego
    plaster świeżej pomarańczy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kompot

Wigilijny kompot z suszu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszankę suszu i resztę pozostałych składników łącznie z pomarańczą, zalewamy zimną wodą u mnie około 2 litry doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu 15 minut w między czasie dokładając goździki i laskę cynamonu, pod koniec gotowania dosładzamy cukrem i miodem oraz doprawiamy szczyptą kwasku cytrynowego dla wzbogacenia smaku.Rozlewamy do dzbanka podajemy ciepły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować