Wigilijny kompot z suszu

4.48 (178 ocen)

  • 40 min

Taki kompot pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Pyszny, owocowy z nutą korzennych przypraw.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 litry wody
    400 g suszonych owoców (gruszki - w całości, jabłka, morele, śliwki, figi)
    2 łyżki cukru
    3 łyżki soku z cytryny
    sok z 1/2 pomarańczy
    1 kora cynamonu
    1 gwiazdka anyżu
    8 goździków
Wystaw ocenę:

4.48 (178 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Wigilijny kompot z suszu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce zalać wodą i odstawić na 2-3 godziny. Zagotować. Dodać cukier, anyż, cynamon, goździki, cukier, sok z cytryny i pomarańczy. Gotować do miękkości owoców na wolnym ogniu. Ugotowany kompot odstawić pod przykryciem do przestudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować