Wegetariańska fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę - chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy czosnek i chwilę mieszamy.
Fasolę płuczemy pod bieżącą wodą i wrzucamy na patelnię.
2.Papryczkę myjemy, pestkujemy, drobno siekamy i dodajemy do fasoli.
Chwilę smażymy, aż fasolka się podgrzeje i przejdzie smakiem.
3.Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy - smażymy, od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje.
Podałam z grzankami z domowego chleba.
Smacznego :)
Porady
Jeśli nie lubimy gęstej fasolki wystarczy dodać więcej przecieru pomidorowego.
Wersja dla mięsożerców: pod koniec dodać podsmażoną kiełbaskę.
Komentarze