Wędlina drobiowa (z kurczaka)

4.5 (197 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Wędlina z serii "wiem co jem".

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 800 g filetów z kurczaka
    150 g pieczarek
    pęczek natki pietruszki
    papryczka pepperoni
    pełna łyżka soli
    łyżeczka ziela angielskiego
    łyżeczka estragonu
    łyżeczka tymianku
    łyżeczka bazylii
    łyżeczka oregano
    łyżka sosu sojowego
    2 jajka
    łyżka żelatyny
    łyżeczka czarnego pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Wędlina drobiowa (z kurczaka) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wędlina drobiowa (z kurczaka) 1. Filety z kurczaka płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Papryczkę płuczemy i wybieramy pestki. Filety ,papryczkę ,natkę ,ziele angielskie i pieprz mielimy na najmniejszych oczkach. Do masy dodajemy jajka ,obrane i pokrojone w ćwiartki pieczarki i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy ,przykrywamy i odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnie wyciągamy ,dodajemy żelatynę ,mieszamy i przekładamy do woreczka ,a następnie do szynkowaru. Całość gotujemy 45 min w temperaturze 80°C. Szynkowar zostawiamy do schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować