PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Drobiowa wędlina z szynkowarahttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/27/759e8c548e29112efbf4c34b6d5fbcc610b8e343.jpeg19201080http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/drobiowa-wedlina-z-szynkowara-1
830 g mięsa z ćwiartek kurczaka ( u mnie były to 4 duże ćwiartki )
1 łyżeczka peklosmaczku
1 łyżeczka żelatyny
1 łyżeczka przyprawy Szeherezada
1/2 łyżeczki przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Sposób przygotowania przepisu:
Drobiowa wędlina z szynkowara
1.
Mięso odcięte od kości z ćwiartek kurczaka umieścić w misce, dodać wszystkie przyprawy i wymieszać.
Potem umieścić je w woreczku i włożyć do szynkowara.
Szynkowar zamknąć i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Potem do garnka wlać tyle wody aby szynkowar wystawał nad nią 1 centymetr.
2.
Zagotować wodę, wstawić szynkowar, zakryć pokrywką i gotować przez godzinę w 90 stopniach.
Dobrze mieć do sprawdzenia temperatury termometr.
Po ugotowaniu wyjąć szynkowar z wody i wystudzić, potem wstawić go do lodówki na kilka godzin aby wędlina ładnie się związała.
Wyjąć wędlinę z szynkowara i podawać na przekąskę lub zamiast wędlin sklepowych do pieczywa.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze