Wątróbka w ciemnym pietruszkowym sosie

0 (0 ocen)

  • 17 min

Podana z kaszą i surówką stanowi pełnowartościowy a niedrogi obiad.

  • 17 min

Składniki:

  • 60 dag wątróbki drobiowej
    1 duża cebula
    1 kostka mięsna winiary
    pęczek natki pietruszki lub 2 łyżki suszonej
    3 łyżki oleju
    pieprz
    3/4 szklanki wody +2 czubate łyżki mąki pszennej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbka w ciemnym pietruszkowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę umyć w zimnej wodzie,oczyścić z błon i zółci,pokroić. Cebulę drobno posiekać i wraz z wątróbką podsmażyć na rumiano na oleju przez około 5 minut. Do wątróbki wlać dwie szklanki wrzącej wody,wkruszyć kostkę i dusić pod przykryciem 10 minut. Wodę rozmieszać z mąką i zaprawić sos. Na koniec wsypać natkę pietruszki,dużą szczyptę pieprzu i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować