Udka faszerowane mięsem mielonym i wątróbką

4.5 (151 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Udka z kurczaka inaczej.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 udka

    Składniki na farsz:

    30dkg łopatki mielonej

    1 jajko

    1 łyżka kwaśnej śmietany

    2-3 łyżki bułki tartej

    sól,pieprz,przyprawa uniwersalna,natka pietruszki,czosnek wyciśnięty przez praskę,

    1-2 wątróbki z drobiu

    Składniki na marynatę:

    olej,pieprz,sól,przyprawa uniwersalna,papryka słodka,liść laurowy,ziele angielskie,czosnek świeży,przyprawa do drobiu.
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka faszerowane mięsem mielonym i wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka nadziewane mięsem i wątróbką 1. Z udek wyciąć kości,troszeczkę rozbić.Przygotować farsz: Mięso mielone przełożyć do miski,dodać jajko,śmietanę,bułkę tartą,czosnek,przyprawy i wymieszać. Mięso ma być dość pikantne.Do mięsa dodać pokrojoną i usmażoną na masełku wątróbkę,wymieszać.Farszem nadziać udka,związać sznurkiem lub spiąć wykałaczkami.Składniki na marynatę wymieszać,włożyć do niej udka i odstawić na bok na godzinkę lub dwie.Po tym czasie udka włożyć do naczynia do zapiekania,podlać olejem i 1/4 szklanki wody.
  • Udka nadziewane mięsam i wątróbką 2. Wstawić do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika i piec ok.1 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.51 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Udka faszerowane wątróbką

4.51 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Udka faszerowane wątróbką

RedakcjaPP Doskonałe na obiad oraz jako zimna przekąska. 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować