Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem

  • wyświetlono: 16894 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 1

Zapiekana papryka, po brzegi wypchana mięsem i ryżem doskonale syci podczas obiadu i wygląda świetnie na imprezowym stole, bo na zimno jest równie pyszna.

monika016

Składniki

4 czerwone papryki
500g mięsa mielonego
4 ząbki czosnku
100g ryżu
2 duże cebule
6 łyżek koncentratu pomidorowego
200g żółtego sera
pieprz, sól, bazylia

Sposób przygotowania przepisu:

Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem

  • 1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 2. Cebule smażymy wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na rozgrzanym oleju.
  • 3. Dodajemy mięso, doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Smażymy do zarumienienia.
  • 4. Na patelnię przekładamy ugotowany ryż, koncentrat i starty na tarce ser. Mieszamy.
  • 5. Z papryk odkrawamy górną część, usuwamy gniazda nasienne. Papryki smarujemy olejem, napełniamy farszem, posypujemy odrobiną startego żółtego sera. Pieczemy przez 45 minut w temperaturze 190 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiatapapryka

Komentarze

Podobne przepisy

Kalafior nadziewany mięsem mielonym

Dodane przez: bronislawa70

Kalafior faszerowany mięsem mielonym

Ciekawe i smaczne danie.

Papryki faszerowane ryżem i jagnięciną

Dodane przez: Stare Gary

Papryki faszerowane ryżem i jagnięciną

Jagnięciny do farszu nie trzeba...

CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM I WARZYWAMI

Dodane przez: magdzia44448

CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM I WARZYWAMI

Sezonowe warzywo faszerowane mięsem...

pap

Dodane przez: dusiowa

Papryka faszerowana mięsem i ryżem

Zapraszam na prosty przepis na...

image-0rtejqf

Dodane przez: monika016

Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym

Jak odmienić nudne ziemniaki?:)...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.