Tortoletki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wyśmienite nawet dla wymagających gości.

Składniki:

  • Ciasto I:
    6 jajek
    ● 18 dag mąki
    ● 18 dag cukru
    ● łyżeczka proszku do piecz.

    Ciasto II:
    6 jajek
    ● 17 dag mąki
    ● 18 dag cukru
    ● łyżeczka proszku do piecz.
    ● 2 łyżki kakao.

    Krem:
    2 budynie
    ● masło
    ● 1/2 l mleka
    ● 4 łyżki cukru
    ● biała i czarna czekolada
    ● białe i kolorowe wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tortoletki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto I: jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy mąkę, proszek, mieszamy. Pieczemy 30 minut w 180 °C. Tak samo, tylko z kakao, robimy ciasto II.
  • 2. Na mleku z cukrem gotujemy budynie, studzimy. Miękkie masło miksujemy, dodajemy budyń.
  • 3. Ciasta przekrawamy na pół. Literatką wykrawamy kółka. Na białe nakładamy krem, dociskamy czarnymi. Tortoletki smarujemy dookoła kremem i obtaczamy
    we wiórkach. Dekorujemy roztopioną czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa budyniowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.2 (354 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Góra lodowa

4.2 (354 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto góra lodowa

JulkaTomeczek Ciasto dla wielbicieli masy z mleka w proszku 1 godz. 40 min

To może cię zainteresować