Surówka z pora i jabłka

4.98 (175 ocen)

  • 10 min

W tej surówce słodycz jabłka doskonale przełamuje ostrość pora. Dodatek jogurtu sprawia, że surówka jest delikatna i skusi się na nią nawet niejadek.

  • 10 min

Składniki:

  • -1 duży por (biała część)
    -1 jabłko
    -100 g jogurtu naturalnego
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.98 (175 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z pora i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por myjemy i kroimy w półplasterki. Jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na tarce z grubymi oczkami do pora. Zalewamy jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jogurt naturalny Por Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować