Surówka z pekinki, jabłka i pora

4.5 (199 ocen)

Zdrowa surówka, która nadaje się do każdego dania. Jest smaczna i nie wymaga dużo pracy.

Składniki:

  • kapusta pekińska - 1 mała szt.
    por - 3 łyżki
    jabłko - 1 szt.
    sól - do smaku
    pieprz czarny mielony - do smaku
    cukier brązowy - 1 łyżeczka
    oliwa z oliwek - 2 łyżki
    koperek siekany - 2 łyżki
    natka pietruszki - 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z pekinki, jabłka i pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kapustę umyć, osuszyć i poszatkować.
    2. Pora umyć i drobno posiekać.
    3. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    4. Wszystko umieścić w misce i wymieszać. Koper i natkę pietruszki posiekać. Dodać do surówki wraz z solą, pieprzem , cukrem i oliwą. Ponownie wymieszać.

Porady

Jabłko można skropić cytryną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kapusta pekińska Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować