Suflet z kaszy manny

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Suflet bardzo smaczny i zdrowy. Można dodać dowolne owoce lub dodatkowo polać sokiem.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko: 2 szklanki
    - cukier: 5 dekagramów
    - kasza manna: 8 dekagramów
    - jajka: 2 sztuki
    - cytryna: 1 sztuka
    - masło: 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - połówki brzoskwiń z puszki: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Suflet z kaszy manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surowy suflet 1. Mleko zagotować z połową cukru. Kaszę manną rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody, by nie było grudek. Zdjąć z ognia, dodać masło, skórkę startą z całej cytryny oraz żółtka. Dokładnie wymieszać.
  • Surowe suflety2 2. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli oraz resztą cukru. Delikatnie wymieszać z kaszą manną. Żaroodporne miseczki natłuścić i wysypać cienko bułka tartą. Nałożyć kaszę. Na wierzchu ułożyć kawałki brzoskwiń. Piec ok. 15min w temp. 180st. Przed podaniem można oprószyć kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna Kasza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować