Miodowy przekładaniec masą z kaszy manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Składniki na ciasto połączyć i zagnieść ciasto, nastepnie podzielic na trzy placki.
Każdy placek kolejno piec na złoto w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut . Wystudzić.
2. Masa:. Mleko, cukier, cukier waniliowy umiescic w garnuszku i doprowadzić do wrzenia. Nastepnie dodać kaszę mannę pamietając o mieszaniu ,gotowac az zgęstnieje. Odstawić do wystygnięcia.
Miękkie masło utrzec , dodając stopniowo wystudzoną kaszę mannę az powstanie gładka masa . Podzielić na dwie części.
Pierwszy placek posmarowac powidłami i częscia masy z kaszy manny, przykryc drugim plackiem .Znowu rozprowadzic powidła , mase i przykryc trzecim plackiem.Na wierzch wylac gorąca polewe czkoladową.
Aby przygotowac polewe nalezy w\w składniki umiescic w rondelku, rozpuscic i na małym ogniu gotować aż zacznie ''odstawać od garnka''
Na koniec posypac kolorowa posypka,
Smacznego:)
Komentarze