Smażone kuleczki mozzarelli

4.5 (197 ocen)

Wierzch chrupiący, a środek ciągnący się:) Wszyscy polubią te kuleczki, a już w szczególności dzieci

Składniki:

  • 125g kuleczek mini mozzarelli
    40g bułki tartej
    30g chipsów paprykowych
    2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
    2 jajka


    Olej do smażenia(około 0,5l w zależności w jakim garnku smażymy)
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przekąski Ser

Smażone kuleczki mozzarelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej wlewamy do garnka i stawiamy na odpalonym palniku.
  • 2. Kulki mozzarelli odsączamy z zalewy.
    Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy rózgą.
  • 3. Do miski dodajemy bułkę tartą, chipsy rozgniatamy na drobne kawałeczki i dodajemy do bułki. Do mieszanki dodajemy natkę pietruszki i porządnie mieszamy.
  • 4. Kulki moczymy w jajku i panierujemy, czynność powtarzamy dwa razy.
    Wrzucamy do oleju i smażymy aż ładnie się zrumienią

Porady

Gdy lubimy ostrzejsze smaki warto dodać do panierki pieprzu cayenne

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować