Panierowane kulki mozzarelli

4.49 (167 ocen)

Małe , delikatne w smaku , serowe kuleczki smażone w panierce. Idealne na przekąskę , dodatek do sałat , frytek czy pieczonych ziemniaków.

Składniki:

  • 1 opakowanie kulek mini mozzarelli
    1 jajko
    2 łyżki mleka
    1 łyżka pomidorów suszonych z chili
    1/2 szklanki bułki tartej
    olej rzepakowy do głębokiego smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Panierowane kulki mozzarelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 
Panierowane kulki mozzarelli 1. Mozzarellę odsączyć z zalewy.
    Jajko roztrzepać z mlekiem oraz suszonymi pomidorami z chili , zanurzyć w mieszance kulki mozzarelli.
  • 
Panierowane kulki mozzarelli 2. Każdą kuleczkę dokładnie obtaczać w bułce tartej ( najlepiej przy pomocy szczypiec)
  • 
Panierowane kulki mozzarelli 3. Smażyć w mocno rozgrzanym tłuszczu po 30 sekund z każdej strony.
    Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować