Makaron, warzywa oraz oliwa- to za to kocham Włochy. Z pracy wracam o 19, dlatego interesują mnie dania które mogę szybko przygotować, oraz pozwolą mi choć na chwilkę myślami wrócić do gorącej Italii.
1.Makaron Garganelli (ewentualnie rurki) gotujemy al dente ,
Cebulkę lekko podsmażamy na oliwie z oliwek a następnie dodajemy na patelnię ,groszek,marchewkę, szparagi razem chwilkę podsmażamy. (jeżeli są to mrożone warzywa najlepiej najpierw je rozmrozić potem podsmażać)
mieszamy z makaronem i odrobina oliwy z oliwek.
Najważniejsze w kuchni włoskiej są aromatyczne przyprawy.Ja odkryłam włoską mieszankę przypraw oraz suszonych warzyw (miedzy innymi:papryczka słodka,oregano, bazylia, pepperoni) Można ją kupić w dobrym marketach jest idealna zarówno do makaronów jak i do pizzy.
Komentarze