Ślimaszki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pracuję w stołówce szkolnej. Gotuję też rodzinie, znajomym i na zamówienie.

Składniki:

  • ● koncentrat pomidorowy
    ● olej. Ciasto: 3 szkl. mąki
    ● 3/4 szkl. ciepłej wody
    ● jajko
    ● 5 dag drożdży
    ● 6 łyżek oleju
    ● 1/2 łyżeczki soli.
    Farsz I: 2 cebule
    ● po 25 dag pieczarek, szynki, kiełbasy i żółtego sera. Farsz II: po puszce ananasa i kukurydzy
    ● po 25 dag pieczarek i żółtego sera
    ● 2 cebule.
    Farsz III:
    ● 1 kg kapusty kiszonej
    ● po 25 dag pieczarek i żółtego sera
    ● 2 cebule
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ślimaszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagniatamy ciasto, dzielimy na pół i rozwałkowujemy.
  • 2. Składniki farszu I (oprócz sera) kroimy w małą kostkę,
    lekko podsmażamy i studzimy. Dodajemy starty ser.
    Farsz II: pokrojone cebule i pieczarki podsmażamy,
    mieszamy z kukurydzą, ananasem i startym serem.
    Farsz III: pokrojone pieczarki,
    kapustę i cebule
    podsmażamy i mieszamy
    ze startym serem.
  • 3. Ciasto smarujemy koncentratem,
    zwijamy i kroimy
    w plastry o szer. 1,5-
    -2 cm. Pieczemy ok. 30
    minut w temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koncentrat pomidorowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_11-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować