Pracuję w stołówce szkolnej. Gotuję też rodzinie, znajomym i na zamówienie.
Składniki:
● koncentrat pomidorowy
● olej. Ciasto: 3 szkl. mąki
● 3/4 szkl. ciepłej wody
● jajko
● 5 dag drożdży
● 6 łyżek oleju
● 1/2 łyżeczki soli.
Farsz I: 2 cebule
● po 25 dag pieczarek, szynki, kiełbasy i żółtego sera. Farsz II: po puszce ananasa i kukurydzy
● po 25 dag pieczarek i żółtego sera
● 2 cebule.
Farsz III:
● 1 kg kapusty kiszonej
● po 25 dag pieczarek i żółtego sera
● 2 cebule
1.Zagniatamy ciasto, dzielimy na pół i rozwałkowujemy.
2.Składniki farszu I (oprócz sera) kroimy w małą kostkę,
lekko podsmażamy i studzimy. Dodajemy starty ser.
Farsz II: pokrojone cebule i pieczarki podsmażamy,
mieszamy z kukurydzą, ananasem i startym serem.
Farsz III: pokrojone pieczarki,
kapustę i cebule
podsmażamy i mieszamy
ze startym serem.
3.Ciasto smarujemy koncentratem,
zwijamy i kroimy
w plastry o szer. 1,5-
-2 cm. Pieczemy ok. 30
minut w temp. 180 °C.
Komentarze