Śledzie pod śliwkową pierzynką z migdałami

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smacznie i efektowne. Podczas świąt i wigilii jako smakowita przystawka, nadadzą się też na sylwestra :)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - śledź matias płaty: 3 sztuki
    - śliwki kalifornijskie bez pestek: 100 gramów
    - migdały w płatkach: 20 gramów
    - ocet balsamiczny: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie pod śliwkową pierzynką z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe pokroić na 3-4 cm kawałki. Odstawić w wodzie na całą noc.
  • 2. Śliwki podgrzewać w rondelku aż zmiękną.
    Dodać octu balsamicznego i rozgnieść widelcem.
  • 3. Śledzie przepłukać w czystej wodzie, wymieszać ze śliwkami.
    Odstawić na min 1-2 godziny aby całość przeszła smakiem.
  • 4. Układać na talerzu lub łyżkach do przystawek.
    Posypać płatkami migdałów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować