Śledzie pod pierzynką

4.5 (196 ocen)

  • Łatwy

Sałatka ta pasuje na każde Święta;)

  • Łatwy

Składniki:

  • - filety śledziowe: 8 sztuk
    - Cebule: 2 sztuki
    - ziemniaki: 6 sztuk
    - marchew: 3 sztuki
    - jajka: 5 sztuk
    - majonez: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Śledzie pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety namoczyć, drobno pokroić i ułożyć na dnie miski. Na to wyłożyć pokrojoną w kostkę cebulkę. Marchew z ziemniakami ugotować w mundurkach, ostudzić. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wyłożyć na cebulkę. Posmarować grubą warstwą majonezu. Marchew obrać, zetrzeć na grubych oczkach, wyłożyć na majonez. Na to na dużych oczkach zetrzeć białka. Wierzch posypać żółtkami startymi na tarce o małych oczkach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Marchewka Sałata Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować