Śledzie pod pierzynką

4.46 (173 ocen)

  • 30 min

Przepyszna, prosta sałatka śledziowa z jabłkami, cebulką i majonezem.Najlepsza, gdy przesiedzi całą noc w lodówce :)Polecam !

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g śledzi w oleju

    4 male winne jabłka

    2 duże cebule

    pieprz

    majonez

    zielenina do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.46 (173 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Śledzie pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-04mpgdx 1. Śledzie odsączyć z oleju, pokroić w kostkę.
    Cebule pokroić w kostkę, sparzyć wrzątkiem, odcedzić.
    Jabłka umyć, obrać ze skorki, zetrzeć na grubych oczkach.
  • image-10lhaag 2. Cebule i jabłka połączyć z majonezem, doprawić do smaku pieprzem .
    W naczyniu układać warstwami najpierw śledzie, potem jabłka z cebulą i majonezem.
    Udekorować zieleniną. Schłodzić w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jabłka Sałata Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować