sernik z masą tofii

0 (0 ocen)

sernik inny niż wszystkie ,zachwyca smakiem ,ma delikatną konsystencje a dzięki masie budyniowej jest nietypowy)

Składniki:

  • przepis na blaszkę o wymiarach 24x35 cm
    ciasto :
    7,5 dkg masła
    1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
    3 łyżki cukru
    2 jajka
    łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa serowa:
    1 kg białego sera 3 krotnie mielonego(najlepszy z president w wiaderku)
    1 szklanka cukru
    3 jajka
    1 budyń śmiwtankowy
    Masa budyniowa:
    2 szkankil mleka
    1 budyń tofii
    4 łyżki cukru
    20 dag masła
    4 jajka
    wierzch:
    7 cukierków typu krówka
    3 łyżki mleka
    1/2 łyżki żelatyny
    1/5 szklanki gorącej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z masą tofii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować i wyłożyć do natłuszczonej blaszki. Ugotowac budyń na mleku , do gorącego dodać żółtka-wymieszać, dorzucić masło i mieszać do rozpuszczenia.Po wystudzeniu ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z budyniem. Masa serowa: ser wymieszać z cukrem i jajkami ,wsypać proszek budyniowy ,mieszac aż składniki sie połączą.] Mase serowa wyłożyć na ciasto , na nią delikatnie wyłozyc masę budyniową .Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok 1 godz 190 *C. Zostawić w uchylonym piekarniku aż do wystudzenia. polewa: cukierki rozpuścić z mlekiem , żelatynę rozpuszczona w gorącej wodzie wymieszac z masą krówkową ,wyłozyc na zimne ciasto.Schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować