Ciasto pyszniak z wafelkami

4.5 (200 ocen)

ciasto dla prawdziwych miłośników słodyczy , połączenie wafelków,kakao i delikatnej masy budyniowo -śmietankowej

Składniki:

  • przepis na blaszkę 24x35 cm
    biszkopt kakaowy:
    6 jaj
    szklanka cukru
    3 łyżki kakao
    szklanka mąki pszennej
    1/4 szklanki oleju
    łyżeczka proszku do pieczenia
    biszkopt z wafelkami:
    4 jaja
    2 batony prince polo,
    50 g wiórków kokosowych
    3 łyżki mąki pszennej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    masa:
    kostka masła
    3/4 szklanki cukru
    budyń śmietankowy
    1/2 litra mleka
    200 g śmietanki 30 %
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto pyszniak z wafelkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt na koniec dodając olej. Biszkopt z wafelkami: w misce wymieszać pokruszone wafelki,kokos ,mąkę i proszek do pieczenia. Białka ubić z cukrem na sztywno, dodac żółtka ,na koniec delikatnie wymieszać z suchymi składnikami .Wyłożyc do natłuszczonej blaszki ,piec 30min. w 180 *C. Masa: ugotowć budyń.Masło utrzeć do białości dodawać do niego porcjami przestudzony budyń,na koniec wymieszać z ubitą śmietanką. Biszkopt Kakaowy przekroić na pół, na pierwszą część wyłożyć pół masy przykryć biszkoptem z wafelkami ,wyłożyć resztę masy i zakończyć drugą częścią biszkoptu kakaowego.Dowolnie udekorować.Schłodzić w loówce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować