Schab z kapustą pekińską i pieczarkami

4.5 (179 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ciekawe połaczenie schabu z pieczarką i kapusta pekińską. Proste i smaczne danie!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - schab: 400 gramów
    - pieczarki: 400 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - kapusta pekińska (mała): 1 sztuka
    - sos sojowy: 2 łyżki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - olej do smażenia: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Schab z kapustą pekińską i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w cienkie paski, przyprawiamy solą, pieprzem, 1 łyżką sosu sojowego, mieszamy, odstawiamy na 15 minut. W tym czasie kroimy pieczarki w plastry, cebulę w kostkę, siekamy kapustę pekińską.
  • 2. Na rozgrzany olej układamy pojedynczo paski schabu tak aby się nie zwinęły. Smażymy ok 3-5 minut wykładamy na talerz. Do tego samego oleju wrzucamy cebulkę, smażymy chwilę i dorzucamy po garści pieczarek cały czas mieszając. Wykładamy pieczarki, wrzucamy na olej kapustę pekińską, polewamy łyżeczką sosu sojowego, smażymy ok 3 minut cały czas mieszając.
  • 3. Dorzucamy wszystkie składniki. Wlewamy 0,5 szklanki wody i chwilkę dusimy. Podawać z ryżem lub chlebem. Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować