Schab w remuladzie

0 (0 ocen)

Pyszny schab na każdą okazję. Remulada duńska to sos majonezowy z warzywami.

Składniki:


  • 1,5 kg schabu bez kości
    Marynata :
    4 czubate łyżki remulady duńskiej
    1,5 łyżeczki soli morskiej
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki wędzonej papryki
    1 łyżeczka granulowanego czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki Wędliny

Schab w remuladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć i osuszyć.
    Składniki marynaty wymieszać i natrzeć nią cały schab.
    Zamarynowany schab umieścić w naczyniu z pokrywką i wstawić je do lodówki na noc.
    Piekarnik nagrzać do 160 stopni.
    W piekarniku umieścić kratkę i pod nią wsunąć dodatkowo blachę do pieczenia.
    Schab wyjąć z naczynia i umieścić na kratce.
    Schab piec 3 godziny a potem go wystudzić i schłodzić w lodówce.
    Podawać na zimno.

Porady

Schab można upiec w rękawie do pieczenia, będzie bardziej soczysty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować