schab w musztardzie

4.5 (155 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

wspaniały przepis na kotlety schabowe, bez panierki, w cydrze i musztardzie, pochodzący z książki 'Nigella Express'

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kotlety schabowe duże, bez kości: 2 sztuki
    - olej aromatyzowany czosnkiem: 2 łyżeczki
    - cydr: 125 mililitrów
    - musztarda ziarnista: 2 łyżeczki
    - śmietana kremowa 18%: 75 mililitrów
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Delikatnie nakłuwamy kotlety widelcem, ewentualnie minimalnie rozbijamy. Smażymy z obu stron po 5 minut na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni. Przekładamy na talerz. Wlewamy cydr na patelnię, nadal utrzymując wysoki gaz. Pozwólmy gotować się przez minutę i dodajmy śmietanę i musztardę. Gotujmy kolejną minutę i dorzućmy mięso. Ewentualnie doprawmy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować