Karkówka w ketchupie i musztardzie

4.81 (178 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszna karkówka.Latem idealna na grilla,a zimą do piekarnika i szybki obiadek gotowy :)Bardzo często ją robię bo jest soczysta,krucha i smaczna.Nie jest pracochłonna,trzeba ją zamarynować na noc,na drugi dzień wstawić do piekarnika i szybki obiad gotowy :)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    Marynata:
    3 łyżki oleju
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka musztardy
    1 łyżka ketchupu
    1 łyżka vegety
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    pół łyżeczki papryki ostrej
    kminek mielony pół łyżeczki
    ziele angielskie 2-3 kulki
Wystaw ocenę:

4.81 (178 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne

Karkówka w ketchupie i musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karczek umyć,osuszyć i pokroić w plastry.Składniki marynaty wymieszać w misce(czosnek przecisnąć przez praskę)-włożyć karczek,dokładnie wymieszać mięso z marynatą i zostawić najlepiej na całą noc w lodówce.Do blaszki w której będziemy piec karkówkę wlać pół szklanki zimnej wody,włożyć mięsko z całą marynatą i piec w 175 stopniach przez około 1h. Mięsko polewamy w czasie pieczenia wytrąconym sosikiem będzie bardziej kruche:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować