Schab w musztardzie i jałowcu

4.5 (165 ocen)

  • 3 godz.

Pieczone w kawałkach, bardzo aromatyczne mięso.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 2 kg schabu,
    3 łyżki majeranku,
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki miodu,
    1,5 łyżki musztardy,
    2 liście laurowe,
    1 cebula,
    2 owoce jałowca,
    kilka ziaren ziela angielskiego,
    sól,
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w musztardzie i jałowcu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, kroimy w kawałki. Mięso solimy, smarujemy musztardą wymieszaną z miodem, obkładamy zgniecionym czosnkiem, posypujemy majerankiem i pieprzem. Owijamy folią spożywczą i wkładamy na min. godzinę do lodówki. Cebulę siekamy w półtalarki i układam razem z mięsem w rękawie. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i jałowiec. Pieczemy w temperaturze 160 st. aż mięso będzie miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majeranek Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować