wołowina w węgierskim stylu z kwaśną śmietaną

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

aromatycznych, wołowych gulaszy jest cała masa, ale ten... na prawdę jest najlepszym jaki jadłam

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wołowina gulaszowa pokrojona w kostkę: 1 kilogram
    - cebula czerwona duża: 1 sztuka
    - olej: 3 łyżki
    - świeżo mielony pieprz: 1 łyżeczka
    - ostra papryka w proszku: 2 szczypty
    - przecier pomidowrowy: 1 łyżka
    - wytrawne czerwone wino: 1 szklanka
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - kwaśna śmietana: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wołowina w węgierskim stylu z kwaśną śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę oleju rozgrzej w szerokim, niezbyt wysokim garnku.
  • 2. Pokrojone mięso przypraw solą i pieprzem i mocno zrumień ze wszystkich stron, uzupełniając olej.
  • 3. Dodaj przecier pomidorowy i mieloną paprykę i cebulkę. Wymieszaj.
  • 4. Zalej winem i zagotuj. Dorzuć czosnek. Duś przez 1,5h od czasu do czasu mieszając. Uważaj, by nie zagotować.
  • 5. Paprykę pokrój w cienkie paski dodaj na ostatnie pół godziny gotowania. Przypraw do smaku, dodaj łyżeczkę kwaśnej śmietany i podawaj z kleksem, oprószonym papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować