Schab pod pierzynką

4.5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To ulubione danie córki Ani i zięcia Waldka. Schab jest wyjątkowo soczysty.

Składniki:

  • 60 dag schabu
    kilka marchewek
    40 dag pieczarek
    cebula
    majonez
    sól
    pieprz
    masło
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
  • 2. Pieczarki i cebulę kroimy w plastry i chwilę smażymy na maśle. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Schab układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wykładamy pieczarki, marchewkę i dużą łyżkę majonezu. Pieczemy ok. godziny w 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować