Schab po irańsku

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten przepis mam od córki, a ona dostała go od znajomych. Jako że lubię nowinki, więc wypróbowałam to danie i okazało się znakomite.

Składniki:

  • ● 1 kg schabu
    ● 2 łyżki curry
    ● 1-2 łyżki mąki
    ● 1 czubata łyżka masła
    ● mała śmietana 18-proc.
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab po irańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab po irańsku 1. Schab kroimy w cienkie paski,
    obsypujemy lekko mąką
    i podsmażamy na patelni.
  • Schab po irańsku 2. Mięso przekładamy do rondla,
    zalewamy małą ilością gorącej
    wody i gotujemy na wolnym
    ogniu do miękkości.
  • 3. Z masła i curry przygotowujemy
    zasmażkę, dodajemy do
    mięsa i doprawiamy solą i pieprzem.
    Chwilę gotujemy, po
    czym dodajemy śmietanę i zagęszczamy
    sos mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować